Friday, 26 August 2016

Lagi 3 Hari Sebelum Bergelar Warga UPSI

Assalamualaikum

       Sejak minggu lepas lagi duk counting days berangkat ke Upsi, dah datang penyakit menghitung hari dia. Dulu waktu duduk dekat matrik pun bila first day balik rumah tu tak la rasa sgt, tapi keesokan tu start lah counting day untuk kembali ke matrik, bukan sebab tak sabar atau gembira, tapi disebabkan kalau boleh tanak pergiiiiii hahahaha. 

Daftar hari Isnin nanti, 29/8/2016, lagi 2 hari dekat rumah. Tapi satu barang pun tak packing lagi, ni pun baru balik dari jejalan dekat Kuantan haha. Sungguh tak bersemangat nak pergi Perak nuhhh T__T. Borang pun ada yang belum settle. Haha. Tulah aku, kerja last minit bagi je aku handle. Memang pro bab last2 minit ni. Ahahaa

Allah, tak puas lagi cuti tapi apakan daya, kalau ikutkan hati memangla tak nak. Tapi kalau ikutkan tanggungjawab dan apa yang mak ayah aku dah buat. Kena la pergi jugak. Yuran Upsi mahal gilaaaa. Kelas untuk sem pertama pun 3 hari je seminggu, apa ni apa ni... kenapa perak jauh dari Terengganuuu T_T. Kalau tak bolehla hari tak ada kelas tu balik rumahh. 

Ramai dah kawan-kawan yang dah bertolak, yang dpt ums, unimas pon harini dan esk depa tolak dari rumah. Allah tak tau la macam mana diorang handle perasaan tu. Aku yang dekat Perak pun dah lintang pukang  gaya dia haha.

apapun aku harap korang doa la yang bebaik buat aku ye. In sha Allah. Perhaps this is a blessing in disguise :')


Tuesday, 9 August 2016

UPSI Here I Come!

Assalamualaikum

      Semalam 8/8/2016 jam 12 tengah hari, probably semua lepasan STPM dan setaraf (tak semua tu over) kecut perut , tapi aku memang ketaq lutut rasa macam tangan tu dah tak terasa darah, overnya tahap berdebar haha. Sebab semalamlah kitorang dapat tau result sama ada boleh meneruskan pengajian atau tak, tak tu tak bermaksud gagal ke apa, proceed ke permohonan rayuan. In sha Allah ada rezeki dapat. 

dan Alhamdulillahhhh, aku dapat menyambung pengajian ke Universiti Pendidikan Sultan Idris dalam bidang Pentadbiran Perniagaan ( Pengurusan Sumber Manusia ).


dan sejujurnya memang aku ada mintak banyak course ni cuma harapannya UPSI ni paling least aku dapat, tapi rupanya yang paling least tulah yang aku dapat ...

see aku dapat pilihan ke-11. like why? T_T tapi I dah redha.

aku tak tau lah macam mana pengalaman as a University student, takda experience. So aku just baca apa yang termaktub dalam internet pasal pengalaman org lain. haha. 

Pening kepala macam mana ai nak survive for the next 4 years ni T_T. 

tapi dah redha, in sha Allah. Allah knows the best. hihi ;)

Good Luck to all my friends out there, semua terpisah jauhh, sorang Utem, Umt, Unimas, Umk, Unisza, Uum, senang cita lain2 Universiti belaka. 

T_T

mgkin betul la depa kata,, upu ni apa yang kita nak memang kena letak paling last