Monday, 20 June 2016

Cara Senang Nak Download Cerita Korea & English

Assalamualaikum

      Hari ni aku nak bagitau cara camana nak download cerita korea, tapi make sure korang kena ada IDM, apa tu IDM? Internet Download Manager. Korang jangan risau, kalau takda pergi google, rasanya ada banyak link nak download ;)

edit - ni link download IDM ;)

Rupanya simple je nak download cerita ni. hikhik. Ni untuk korea drama punya website, kalau nak cerita English korang boleh singgah laman web LintahDarat atau KakiTube cara dia ala nak sama je ;)

Oke, first sekali korang bukak laman web KissAsian


Pilih lah drama apa yang korang nak 
aku pilih DOTS ( Descendants of the Sun )


bila dah pilih tuu scroll lelaju kat bawah, depends korang nak episode berape



then dia akan keluar satu streaming online, kalau nak tgk online pun boleh
tapi kalau nak download tekan yang aku dah bulatkan tu, quality ikut korang
la nak pilih yang mana, kalau rasa nak kepuasan maksima download lah 720p, kalau sekadar nak penuhkan folder drama download je yang 480p HAHA tapi lagi tinggi quality tu lagi aku suka sebab selain jelas, rasa macam puas hati sikit biar berjam pun kena tunggu   x)


haa, tunggu jelah siap hehe taddaaa... satgi nak pi marathon drama ni ;B



No comments:

Post a Comment