Tuesday, 24 May 2016

Indila

Assalamualaikum
         
       Heyya folks Heeyyy, tadi aku buat sesi-sesi throwback kejap jadi aku pergi lah bukak balik posts yang aku dah tulis 2-3 tahun sebelumnya. Mak aii. Is that me? Too childish ahahaha. Tapi nak delete sayang. Biarjelah. Aku redha korang nak kutuk pun kutuk ah. Redha dah ni. ;p, oke biarkan. nak tanya ni, korang ada tak habit suka dengar lagu? eh, aku rasa semua orang suka dengar lagu kut hehe cuma genre je lain-lain kan? hari ni aku nak introduce seorang penyanyi diterbangkan khas dari Perancis wakakaka. Nama pentasnya Indila atau nama sebenarnya ialah Adila Sedraïa. Seorang penyanyi Perancis yang berketurunan kemboja, mesir dan india. Aku tak sure apa religion dia tapi dalam instagram beliau dia ada wish ucapan selamat hari raya hahaha. entah. nevermind. So this her taddaa.


aku suka tengok muka dia, manis gittuw. kan! 

Suara? Pergh aku tak tau nak describe suara dia macam mana tapi memang best. Dia ni penyanyi baru kut sebab baru ada 1 album yang dikeluarkan. Tajuk album tu Mini World. Try la dengar. Ada banyak and kesemuanya favourite akuu. Tak faham tapi sedap dengar sampaikan aku terjangkit-jangkit dengan lagu French yang lain. Rupanya sedap jugak bahasa French ni, sebutan pun nak kata payah, tak jugak. wakaka (perasan, padahal tergeliat lidah nak ke follow flow lagu tu), 

Antara lagu Indila yang paling aku suka dengar 
  • S.O.S
  • Dernière Danse
  • Tourner Dans Le Vide
  • Comme Un Bateau
  • Boîte En Argent 
  • Mini World
  • Ego
  • Tu Ne m'entends Pas
  • Feuille d'automne
  • Ainsi Bas La Vida
  • Run Run
  • Love Story
  • Dan lagu-lagu dia yang lain ;p
Nah try la dengar lagu S.O.S ni muehehehe



aku pun tak tau macam mana boleh terminat. catchy kot.

oh ya lupa. Kalau dengar lagu S.O.S kat atas tu, ada 4 lagi video perlu didengar (tak dgr pon takpa haha) dimana kalau gabungkan video lagu ni ibarat menjadi sebuah cerita la. Daripada video pertama, Darniere Danse, Tourner Dans La Vide, S.O.S dan last sekali Love Story ;p

No comments:

Post a Comment