Sunday, 4 January 2015

Face Swap [ Photoshop Tutorial ]

Assalamualaikum.

    Pernah tak nampak artis luar negara ( macam avril lavigne, taylor swift ) pakai tudung? Semua tahu yang ni memang edit. Pakai software edit-edit macam photoshop ni ler. Ada keburukan dan kebaikan masing-masing. Sekarang aku nak 'buat khianat' dengan my favorite singer, Taylor Swift. HAHA. Aku akan edit muka dia pakai tudung.. hehe  >:D

1- Buka gambar ni guna photoshop



2- Guna PenTool dan buat garisan sekitar muka untuk dicrop 
then right click > make selection > ok



3 -Tindih muka yang dicrop tu atas muka yang korang nak diedit.
Resize muka ikut kesesuaian gambar and erase. Hardness buat 0



4 -Result dia jadi macam ni tapi nampak tak tone kulit tu tak sekata?
So boleh pakai product pencuci muka Safi eh 



5 -Pergi dekat Image > Adjustments > Hue & Saturation.
tukar mengikut kesesuaian image.


Lagi sekali Image > Adjustments > Brightness/Contrast and ubah mana yg patut

.
.
.

6- Taddaa ni hasilnya selepas aku resize gambar ni jadi slim sikit :)


nilah jadi bila Taylor Swift bertudung haaha

Sources : Gambar Taylor Swift
              Gambar Tudung ( kredit kepada TheCrescent )

1 comment:

Post a Comment