Monday, 29 December 2014

I am a Swiftie.

Assalamualaikum

        Sebenarnya, aku ni memang peminat fanatik kepada Taylor Swift. Tak silap aku, aku start falling in love  fanatik dia waktu umur aku 12 tahun. Darjah 6. Time nak ambil UPSR. Masih segar dalam ingatan aku.. ( acecece ayat ) aku tak tersengaja tertekan channel tak silap aku channel StarWorld. Kalau sekarang channel 711 astro. Dalam rancangan Oprah Winfrey Show. And for the very first time, aku rasa macam taylor swift ni sangat cantik homaiii.. Dengan muka dia macam tu, pergh mmg die-hard fan gila-gila dengan dia. 24 Jam hadap muka dia. ( okay tu tipu ). DIa pernah berlakon dalam CSI jugak tapi sebagai cameo. Dalam CSI ni dia kena bunuh. I don't remember why. Tapi kena tikam. Haa. And ada 2-3 filem jugaklah.. Taylor Swift - Journey to Fearless aku tak tengok lagi T_T... padahal 2011 punya dokumentari haha.


Lagu first yang aku dengar dan terus suka mestilah "Love Story" lepas tu terus berjangkit-jangkit sampai sekarang "Blank Space" from her latest album "1989". Aku ingat masa aku darjah 6 aku dapat 4A 1B UPSR haha. ( malu seh ) and abang aku tanya nak hadiah apa. Aku dulu gamer tau. Walaupun perempuan tapi gamer sebab aku ada 3 orang abang dan semua suka main game. Aku minta PSP perghh.. Tapi macam lah abang aku layan sgt apa yang aku nak tu, Mak aku suruh beli rantai emas. Tapi aku tak nak.. haa nampak tak boyish gila aku time aku kecik2 dulu. Last2 abang aku beli MP5 yang entah pape. hahaha Tak sampai setahun guna dah rosak. xD. Tapi dalam MP5 ni aku simpan video Taylor Swift. Memang "Swiftie" aku ni.. Tapi tu dulu laa, sekarang aku dah tak gamer hihi. Lepas masuk sekolah menengah jadi kureng skit and kalau layan pon time aku bosan je :)




So far, 2-3 kali jugak Taylor Swift pernah aku mimpi. Bahahaha. Dah yang paling latest baru-baru ni lah. Acane eah gini lah ceghitenya.


Kawan kepada sepupu aku ni nak kahwin. ( tak sure macam mana kitorang boleh kenal) And kitorang pergi rumah dia. Mimpi ni ada unsur seram sebenarnya tapi aku dah lupa lepas jumpa Taylor Swift xD. Time tulaah aku terjumpa Taylor Swift ni. haha. Buat apa entah. Tapi aku pelik la kenapa dia duduk dalam ni kan? Tak takut ke kena serbu dgn peminat. So start from this aku pergi jumpa dia and sembang2 santai HAHA. Of course speaking. Taylor Swift yang aku mimpi ni tak pandai speaking Melayu. Kalau mimpi sebelumnya pandai xD. Aku tak ingat aku tanya apa, biasalah mimpi. Tapi aku ingat yang aku ada minta no fon dia. Time tu aku dengan dia duduk atas sofa. Dia bagi weh. aku ingat 010 dekat depan hahaha. Tapi no tu memang no overseas. Dia cakap Don't tell anyone! hahaha and lepas tu bangun. Damn! hahaha .. excited naw..


You know guys. Taylor Swift sekarang dah kurus T_T. Aku suka time dia "gemok" hahaha. Sekarang kurus sangat. Tapi still maintain chantekk! Lagi fakta yang aku suka pasal Taylor Swift pakaian dia tak menjolok mata sangat. Tak macam artis lain. Tapi kadang-kadang tak boleh pakai jugak fakta ni. hahaha biasalah Western People lain dengan kita Asian. Apapun aku tak bangga sangat dengan budaya mereka-mereka. Especially US. Ew.. Teruk naw tau.. Kawan aku stay US since she was 10. Dia kata teruk gila-gila budaya sana. Tak hormat langsung. Biadab. So aku lebih prefer UK instead of US. Lagipun agama Islam di UK sekarang tengan berkembang pesat ! hehe.  

No comments:

Post a Comment