Saturday, 31 August 2013

Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!!

Assalamualaikum
     ececece..tengok tajuk kemain semangat patriotik hahaha semangat gile! Maknanya dah 56 tahun kita merdeka daripada cengkaman British. Apapun aku takde sumbangkan ape-ape sumbangan pon untuk sambut merdeka tahun ni kat sekolah kecuali pertanding melukis haha, tu pon bukan aku nak! Kawan aku desak sampai aku dah takde pilihan. Terus panggil ustazah nak mintak borang haha. Tak ikhlas sungguh! Tema lukisan Malaysiaku Berdaulat : Tanah Tumpahnya Darahku! Takde idea lagi setakat ni. Wajib ke lukis Tugu Negara???? susah gile kott.. sebab pada pandangan aku tugu negara je yang menepati syarat-syarat pertandingan. Tanah Tumpahnya Darahku~ Tapi aku search punya search jumpa gambar ni hahaha copy paste je lahh, takde idea dah....~

asal gambar ni sebenarnya ada 4. tapi aku ambik yang xde color.

Eh, sekarang banyak kes tembak menembak kan? apa laa nak jadi kat negara kita ni. :( sedih den. Orang yang kena tembak tak de buat salah pulak tuu. hmm kecewa sangat-sangat.! Ustazah aku kata ni satu bala daripada Allah, kalau kita dengar perkataan bala jangan ingat gempa bumi, tsunami je. ni pun salah satu bentuk bala... :( cuma kita yang sedar. Sebab tu kalau nak keluar rumah baca lah doaa. paling malas pon bacalah Bismillah.. kalau ingat ayat Kursi bacelaaa. demi keselamatan korang.. InshaAllah. Allah is the best protector. 

papepon..Selamat Menyambut Hari Merdeka yang ke - 56 :) 

Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!!