Monday, 11 February 2013

Add Math One Of The Killer Subject? Is that True? :/

Assalamualaikum.
          Cuti raya cina ni memang aku gunakan dengan 'semanfaatnyalah' BUT dengan aktiviti tak berfaedah huahua :/ bosan doee. kalau bukak buku confirm mengantuk dan mood untuk buat homework ndak ada. ape nak jadi nii!! aku marah gile kat diri aku yang aku rasa makin pemalas. sia-sia entry yang aku update untuk naikkan semangat aku tu. rasa macam nak punish diri sendiri nih.. :( tapi kita kena akui yang setiap manusia tak lepas dari sikap malasnya. Hari ni Isnin bertarikhkan 11.02.2013 aku akui semua yang cikgu aku cakap betul! 99.9% betul! apa yang cikgu aku kata kat aku kebanyakkan budak form 4 akan merasakan yang tahun ni tahun honeymoon sebab pmr dah lepas so ape lagi freedom laahhh.. haippp! cepukkang? spm kau campak mane? laut? adehh :/ stop dreaming, focus on your study. counting the day to the disaster? mungkin awal sgt tp baik sediakan payung sebelum hujan. kan2? yedak? okey back to the point. add math adalah subjek pembunuh? betulah? bg aku 50% betul 50% tak sangat. -_-''. basyaa! you can do it. stop surfing internet. add math senang! add math senang! add math senang! add math senang! yeke? senang! senang! senang!

nak tau abang aku cakap ape? dia cakap ilmu dunia semua orang boleh sbenarnya .-. 

hahaha kalau laa ade soalan yang jawapan dia mcm ni  x)

betul apa yang abang aku ckp bile pikir balik. ilmu dunia semua orang boleh sebenarnya, cuma antara sifat pemalas dengan rajin je. dan jangan la kedekut ilmu ye. ajar kwn-kwn yang tak pandai daripada kita. aku jenis orang yang takde niat nak jadi pendidik so sape2 yang suruh aku ajar sorry eh sebab aku confirm sesiapa yang diajar oleh aku mesti tak paham habuk pon muahahha :P aku tak pandai mendidik. bagi tiru jawapan boleh :P :P

*practice makes perfect
try and error*
percaya atopon tak, just give it a try. :)

Sunday, 3 February 2013

Finally! Dah Dapattt..

Assalamualaikum.
       Dah lama dah nak beli buku warkah cinta berbau syurga, akhirnyaaaa petang semalam, masa pergi popular bookstore, aku ternampak buku tu, terus beli!! hahah aku tak tunggu dahh.. harga buku tu RM27.50. murahkan? :) sebenarnya aku tak tau lagi menahu tentang cerita ni, tapi lepas dah tengok cite warkaah cinta tv alhijrah. nampak macam best. cerita tu main pukul 8.30 malam dulu.. sekarang dah habis.. :( ulangan pukul 1 petang :( mana dan. Aku balik sekolah pukul 4 petang.. tapi best gilee ahh hahahah :P

 
ni cover asal novel ni sepatutnyaa.. tapi aku beli buku yang latest punya so cover dia pon dah tukar...

:DDDD

tak sabar nak tunggu cuti nih... nak baca!! :DD lagi satu yang ni abang aku kasi. dia suruh aku pilih mana-mana buku yang aku berkenan.. so aku ambik buku The Hobbit yes yessss!!


haa camni lah cover diaaa :DD tak sabarrr woottsss

the hobbit ni harga dia lebih kurang RM39.50. cerita dia tak tengok lagi. tapi orang kata buku dia lagi bestt .. tu nak try kikiki.. hehehe ok tu je hari ni. sekadar berkongsi rasa happy dihati ngeh3~ :P