Monday, 14 January 2013

Lipas ooo Lipas...!

Assalamualaikum.
           Lipas. Satu jenis serangga yang sangat ''digilai'' oleh kaum hawa. Satu jenis serangga yang boleh membuatkan kaum hawa ni, menjerit macam kene histeria.. macam baru lepas jumpe hantu dll..Wahai Lipas kenapa kau ade sayap? kan best kalau kau tu takde sayap duduk senyap. badan macam buah kurma je dari jauh. ngeh3~

banyak lah pulak update entry bulan nih. -_-''

Kalau korang nak tau! aku baru je kene attack dengan 1family lipas. Suami, Isteri dan anaknya, kirenye 3 ekorlah nih. huhuhu...aku tengah syok2 main tablet. 'dia' boleh lalu tepi aku dengan selamba badaknye! hahaha aku macam boleh tau reaksi muke lipas tu jek? so ape reaksi aku lepas tu? memang bertempiklah aku!!..mula-mula sekor. pastu aku lari dengan adik aku, nampak sekor lg fulamak! sejak bile rumah aku ni jadi sarang lipas ek? ayah aku takde kasitau pon dia nak bela anak beranak lipas kihkihkih...aku pon menyoroklah disebalik pintu untuk melihat tinda-tanduk lipas-lipas tu...''diorang'' macam bgi kumpulan pulak. satu pegi situ. satu lagi pegi situ pulak. sekor pegi dkt buku nota aku.. aii cari nahas lipas nih.. salah orang terrrr cik lipas oii...


Aku geram sangat sebab dia terbang dekat kawasan aku buat keje sekolah je. kau suke la aku kene dende dengan cikgu kan cik lipas? eiii...the only solution. aku pegi dapur ambik ridsect..HAHA nahas kau  wahai lipasku sayang! so aku dengan beraninye keluar smbil toleh ke kiri dan kanan sebab takut ade geng dia yang 2 ekor lagi tuh...rase macam berlakon dalam mission imposibble kihkihkih :3..sampai dkt tempat aku buat keje sekolah tuh. aku dah target dah nak sembur nih. tapi dia sempat lariiiiiiii!!! damn you lipas!! kebetulan lah sgt mase dia lari tu. ayah aku baru balik dari keje. ayah aku buatla hon nak suruh aku bukak pagar. mase tuh aku memang tak tau nak buat ape!!  3 kali ayah aku hon..aduh camane nih?!!! and after that adik aku kate pergi je lah. buat tak tau je lipas tu...eleh! poyo je ayat. macam berani je..aku pon dengan semangat yang tak beberapa nak ada keluar nak bukak sliding door..selak je langsir. WAA!!! ''dia'' ade kat bawah tu laa!! terlompat-lompat aku dengan adik aku kat situ sambil belari kedapur. abang aku kate pehal? aku kate laa lipas tu tak berani la nk bukak. hang pegi bukak lah *aku ckp kelantan korang translate la sndri whaha*.. hahaha abang aku pegi la tolong bukakkan..cis..aku kene marah di mak aku wey!! bising gile kot.. ngeh3~ aku buat selamba badak aku je lah..sengih :B... END OF THE NIGHTMARE STORY...

Honestly aku takut dengan semua serangga terbang...belalang, mentadak, dan rama-rama!!! kihkihkih.... kecuali burung :P

No comments:

Post a Comment