Sunday, 30 December 2012

Subject Form 4? Ambik Kau!

Assalamualaikum
        Hari ni pergi buat pendaftaran.. capet deh.. hadoii penat, penat... pergi pulak daftar dekat sekolah. burned laa muka nanti muahahaha..panas doee.. tapi bile pegi ambik buku tadi rasa kepanasan tu menghilang dan digantikan dengan penumbuk.. dushh!! banyaknyee subjek!! dan ke tak nak study semua ni? hadoii...ditambah aku kene masuk kelas depan sekali.. huwaa nak nangis rasanya.!! jauh laa den ketinggalan nanti! kelas depan bijak-bijak belaka woo.. :'(

So ni la subjek yang aku kene hambik

Bahasa Melayu
Bahasa Inggeris
Sejarah
Mathematic
Add Math
Fizik
Kimia
Biologi
Pendidikan Syariah Islam
Pendidikan Al-Quran & Sunnah
Bahasa Arab Atas <-- yang paling aku takut :'(

noo aaahh meletop laa kepala aku nanti**
p/s tengah cari mane2 sekolah yang tak ambik bio hahhaha :P bio tak nak ambik sebab x de keinginan nak jadi doktor pon.. huh! *oh my sains teknikal.. i want you!!!

Fatih Seferagic

Assalamualaikum
       starting dengan suka-suka HAHAHA~ aku tak tau apesal bulan ni aku update banyak sangat pasal artis-artis ni.. dah tak de idea la kot. hewhew. -peace- but kali ni nak update pasal budak remaja lelaki ni. umur 18 tahun SubhanAllah. umur baru 18 tahun dah jadi imam...suare dia mantop!! 

ops! pembetulan dia bukan artis nor pelakon..dia Quran Reader yang menjadi Al-Hafiz pada usia 17 tahun x silap :O bangga, bangga!! -clapping-



x kenal maka x tahu.. :P hensem siot, siot, siot..
full package hensem + kuat agama + kiut? *maybe :P


bertuahlaa perempuan yg dapat dia ni.. tapi yang pastinya perempuan tu bukan sebarangan orang juga.. confirm macam dia jgk.. dia ada bukak Quran tutor dekat US dgn UK hahaha ceh ingatkan Malaysia tadi :( apepun tabik sesangat dekat dia!! hafiz dalam usia semuda 18 tahun MashaAllah :) 

edit : eh, eh sesedap asam boi je aku tambah uk. dia bukak di us je.. *x silap haha

Friday, 28 December 2012

Farid Sanullah - Don't Forget Allah

Assalamualaikum
       Sekolah dah nak buka duh..tahun depan@minggu depan aku akan jadi budak senior jgk la :P senior? HAHAHA tergelak sendiri bila pikir balik. budak x matured mcm aku jd senior? HAHA..lawak antarabangsa lol..ok back to the point. actually aku x ready lg nak masuk form 4 tambah-tambah aku nak pindah sk...nnti jadi mcm form 1 balik. salam perkenalan dari saya bla bla bla.. tinggal dekat bla bla bla..etc. :'( sedih doee..tapi apekan daya.. kalau nak stay sk sekarang kena ambik aliran agama. saya nk sains teknikal!! tapi boleh pergi ke tuh? InsyaAllah boleh. :) doakan eak! attention kpd kakak-kakak, abang-abang yg dah lepas spm... one question. susah x subjek add math, fizik dan kimia? atau prinsip akaun? susah x? susah x? :( mcm susah je...frust aku dok mikir..oke-oke back to the point. sebenarnya hari ni nak share satu lagu Islamic by Farid Sanullah. aku x confirm dia ni malaysian or australian...muke mcm melayu tapi tengok fb dia, memang dia from abroad...konfius den...btw dengar je lah okey?

first time dengar terus terpukau dek kemerduan suarenye *cewah!

edit : dah menyelongkar fb beliau. so he was born in malaysia but at the age of 3 months his parents' moved to australia till now :)

wei, hensem x? hahaha hensem kan? kan? :P but dia ni x boleh ckp dlm melayu :( so sad :( :(...


p/s : farid sanullah & fatih seferagic totally awesome auw :P

Wednesday, 19 December 2012

Keputusan PMR!!

Assalamualaikum
    Tahniah kepada semua Batch-97 yang berjaya mendapat Straight A's mahupon 9/8 :) congratulation...Saya nak share dengan korang Result PMR saya yang bagi saya Alhamdulillah :) biarpon malas study, on9 memanjang dan jarang pegi kelas tambahan disebabkan jarak ke sekolah dari rumah memang jauh 20KM dan saya x nak stay dekat hostel :P... Terima Kasih diucapkan kepada guru-guru yang mengajar saya for the past 3 years. pengorbanan cikgu memang x terbalas :) dan kepada cikgu-cikgu yang mengajar saya subjek geo, sej dan ba.. Pardon me... :( saya x dpt buat cikgu bangga dengan saya.. tambah-tambah subjek geo....memang selama saya buat latihan. markah saya always dpt 70 dan keatas..dan saya memang set in mind utk dpt A subjek geo nih. tapi saya x tau mane silapnya. Geo saya merundum jatuh :( utk subjek sejarah, saya memang always dpt 50 lebih je dan berbangga jugak la sebab dapat B. utk subjek BA pulak. saya selalu dpt 60 dan keatas tapi bawah 70 selalu, but soalan pmr susah bagai nak rak!! karangannnya membuatkan saya sesak nafas almost kene heartattack. duhh! tapi bersyukur sebab dapat C daripada dapat D ^^.. so the conclusion.. saya x tau blog ni akan diteruskan atau bakal dilupuskan ehehehe.. sebab saya nak concentrate utk spm pulak.. macam susah je spm ni tambah-tambah saya nak ambik aliran sains teknikal. *kalaulah boleh sebab sekolah sekarang ambik aliran agama, x tau lagi nak pindah sekolah mane*aliran sains teknikal ade lukisan kejuruteraan. matching la kan. sebab owner punya blog ni ade cita-cita nak jadi arkitek :P anyway congratulation again uols :P.. yang x dapat tu teruskan usaha eh macam saya :x... spm still ade.. pmr kite campak dalam laut :P..lets bygone be bygone :) perkara lepas usahlah dibangkitkan :)

Bahasa Melayu - A
Bahasa Inggeris - A
Mathematic - A
Science - A 
KHB Perdagangan & Keusahawanan - A
Pendidikan Agama Islam - A
Sejarah - B
Geografi - B << nk nangis rasenye, aku buat latihan always dpt 80 ke ats. camano buleh jd nih? -_-
Bahasa Arab - C -blushing-



edit : x sangka boleh dpt 6a walaupun study ala kadar dan on9 memanjang .__.'' 

Tuesday, 18 December 2012

Guess What!!!??

Assalamualaikum.
     Cewah, tajuk! macam bagus je. Guess What? What, what, what?? hmm. apa lagi. esok laa. Keputusan Pmr... Idk what's happening to me? Perasaan nervous tu takde lagi, ceh. mcm bagus je kau ni. :(.. I dunno, dan aku bertawakal kepada Allah je, kalau memang dah Allah kata 'kun faya kun' maka jadilah sesuatu..kalau result pmr aku boleh dikatakan agak teruk contoh dapat 2a dan kemungkinan ade B or C or maybe? D. aku redho dan pasrah sepasrah-pasrahnya, dah nak buat camane. aku yang main2 sgt tahun ni. hambik kau! tu la padahnye. cikgu bagi homework tahun ni dan serasa aku, aku tak pernah siapkan pon! pernah tu pernah but utk subjek kegemaran aku jelah, mathematic of course! tu pon harap teacher baik! kalau tak siap. nothing? x dende pape! tu pasal bongkak sgt tuh! nota? hahaha jgn terkejut beb! aku tak pernah hantar nota tahun ni! -wink- cantik gile kan perangai!! hah! kemain nakal aku dalam kelas cuma aku tak sesocial bdk dlm kelas aku yg bercople2 okey! :) aku insan yang biasa, perasaan ingin berjaya tu memang ade. x boleh dinafikan bbut. mmg confirm la x dpt 9a :) *Bahasa Arab aku tunggang langgan dpt C kot xD ._____.'' Bismillahitawakaltu'alaAllah



p/s : aku study last minit kalau korg nak tau!!!serious! betul2 last minit!! PMR pon. xD