Wednesday, 14 November 2012

Novel-Novel Karya Siti Rosmizah

Assalamualaikum,
           Cuti sekolah tahun ni sangatlah membosangkang.. jadi untuk menghilangkan tahap kebosanan yang melampau tu, aku bace novel yang tebal-tebal biar lambat habis hehehe...so novel karya Siti Rosmizah memang memenuhi 'citarasa'ku kali ini hohooo

karya pertama beliau - Andai Itu Takdirnya
novel ni best giler giler giler. huhuu awal bace dah start nangis :'( sedih wey. kalau tak bace lagi belilaaa satu
eh...

karya kedua beliau - Cinta Kau & Aku
Fuh novel Siti Rosmizah ni mmg best seller semuanya..cayalah..Disebabkan ramai yg menitiskan air mata pd karya beliau yg pertama, novel yg kedua ni lawak laa skit huuu. :) 

karya ketiga beliau - Lafazkan Kalimah Cintamu 
haa novel ni mmg top... m/s 10 dah buat aku nangis ish2 tp bile aku bace, ade jgk part lwk smpai terkekek-kekek ketawa .. xD

karya keempat beliau - 7 Hari Mencintaiku
yg ni mcm best jgk nnti nak bace.. huhuhuuu

karya kelima beliau (terbaru 2012) - Takdir Itu Milik Aku
fuh giler tebal tp takpe kejap je kot bace hihii


biodata penulis 

Nama : Siti Rosmizah Semail
Kerjaya : Peguam, penulis dan penerbit SR Publication
Tempat lahir : Kuala Lumpur
Status : Berkahwin

Andai Itu TakdirNya dgn Cinta Kau & Aku bace dah. Lafazkan kalimah cintamu ongoing...7 hari mencintaimu dgn  Takdir itu Milik Aku bakal menyusul yeaaaa!!! ^_^
-----------------------------------------------------------------------------------------
dah habis bace semuanya kecuali yg bwah sekali. my review! semuanya mantap! best! menarik! but the last one tak de daya penariknya. :( kenape mcm tu?

Tuesday, 13 November 2012

Hafiz Hamidun - Zikir Terapi Diri

Assalamualaikum.

SubhanAllah merdu sungguh suara dia, best sangat zikir terapi diri ni.. :)
kalau nk download boleh tekan link dekat bawah ni

LINK

Tracklist :
01. Hafiz Hamidun - Astaghfirullah
02. Hafiz Hamidun - La Ilaha Illallah
03. Hafiz Hamidun - Subhanallah
04. Hafiz Hamidun - Taubatan Nasuha
05. Hafiz Hamidun - Hasbi Rabbi
06. Hafiz Hamidun - La Hawla Wa La
07. Hafiz Hamidun - Alhamdulillah
08. Hafiz Hamidun - Ya Zaljala
09. Hafiz Hamidun - Ya Latif
10. Hafiz Hamidun - Allah
11. Hafiz Hamidun - Lawkana Bainana 

aku paling suke dengar no. 10 best sangat!!! dengan no. 5 :')

Selamat Beramal Semua!! ^_^




Sunday, 11 November 2012

Quote of the Day.. :')

Assalamualaikum.

dgr dan hayati instrument ni  :')



Saturday, 3 November 2012

I Wish The Best Of Luck to All SPM Candidates :)

Assalamualaikum.
            
this picture can describe what I want to say right? :)
 ALL THE BEST GUYS!

Friday, 2 November 2012

Alhamdulillah!! Legaa!!~

Assalamualaikum
           Alhamdulilah. Lega giler skrg, Aku x try pon sanjin tu sbb mak aku ckp x yah cuba. byk sgt tulisan cina, ragu2 la plak nk mkn hee. last skali aku dah fed up, aku msg abah aku suruh hntr aku pegi klinik lps blik keje.mwahaha.. smpai dkt klinik adoih. turn plak lambat, aku dpt no 84, time aku msuk klinik tu dlm no 78 mcm tu la, tp aku pegi pkul 8.15 mlm, pkul 9 bru blik, hahaha jenuh aku tunggu...blik tu aku makan skit pastu mmg trus terkam obat tu. haaa.. doktor bg ubat surut bengkak, jangkitan kuman dgn ponstan. mak aku ckp effect postan ni kuat sgt, kalau dah try skali ubat lain confirm dah x de kesan, lg satu org yg ade gastrik mmg x boleh makan ponstan. aku x tau plak kenape, dr yg bilang :) bengkak sume dah surut Alhamdulilah! ;) lps mkn obat tu trus surut :) lps gusi aku dah elok. aku nk pegi jumpe dentist :'( nk cabut gg yg mnyebbkan gusi aku bengkak! HEHE! (gelak jahat) slamat tinggal kau gigi!

oh Doktor i'm very thankful to you, lps ni aku xnk beci mane2 doktor dah
erm, kcuali dentist? yg tu kene pertimbangkan skit x)