Saturday, 11 August 2012

minggu yang dinanti-nantikan oleh semua org Islam!

Assalamualaikum

                hari ni masuk hari yg ke 22 kita sbgai umat Islam berpuasa. Sedar x sedar tggal 7 hari je lagi nk raye. ape feeling korg skrg? sedih sbb bulan Ramadhan dah nak tggalkan kita or gembira sbb nk smbut hari Raya ? bg aku kan, raya tahun ni mmg x rase pape. rase mcm bulan2 yg biasa jee.. huwaaa.. bulan puasa thun ni ade jgak rase happy time nk sahur dgn brbuka hehee.. tahun ni nmpknye aku x kesempatan nk smbhyang terawih ;'((. sedih kot. thun ni dah msuk 3 tahun aku x pegi smyg terawih. nk ikut abg dgn ayah aku? diorg laki..huwaaaa.. geng! hari ni dah msuk hari yg ke 22 puasa. haaaa korg tau big day bulan puasa ni?Ye btul tu! bulan Lailatul Qadar bulan yg lebih baik drpd 1000 bulan. 10 mlm terakhir Ramadhan la saat2 yg ditunggukan ;) korg boleh la start buat ibadat byk2 mulai skrg! Selamat beribadat semua! 



Sunday, 5 August 2012

Untitled~!

Assalamualaikum.
Nampknye mggu ni semua candidates pmr sedang bersng lenang sbb trials dah lepas trmsuklah aku.. mgkin sesetgh je. yg otak dia tu genius lain cite .. hehe. hari ni hari Ahad. negeri aku (trg) dah start skolah, hari ni aku kemain bedebo sbb nk tau kputusan perikse trials. Alhamdulilah stakat ni semua ok tp ade 1 sub yg aku mmg frust menonggeng! kalau aku kasi tau korg pulak yg trkejut tahap cipan! x payah lah huhuuu . Aku terget A pmr utk subjek asas je! Geografi,Sejarah & Bahasa Arab aku nk confirmkan biar dpt B.. haha (gelak jahat) tp mmg aku x boleh pegi subjek tu. yg lain okey je. aku pelik smpai kening aku brtgkup 2 huhuuu.. dan aku tau jawapan asal aku x minat 3 subjek ni. sbb kene byk mmbaca HAHA! xD. bahasa arab kdg2 aku anggap best tp nk kuasai bahasa tu mmg payah! aku dah lame mengidam nk bc ayat suci Al-Quran dgn bertarannum dan aku nk sgt mase aku ngaji tu aku paham mksd ayat tu, tp angan2 dlm mimpi huwaa.. aku jenis pemalas dan aku rase aku x boleh kuasai bahasa arab smpai bile2 eh taknak la sampai bile2.. besar satgi kut hehehe. ok dah cukup! tutup kesah pasai BA... ..waa sabo je laah.

 

pmr just around the corner. 65 days to go? isn't this year moving too fast. i didn't realised that this month is august already! oh no!!! we don't have enough time to joking, kidding around, and posting a new post dlm blog ( hehe ). ok time to be serious! eh korg jgn pelik eh sbb knpe aku selalu sbut 'time to be serious' aku minat slogan tu haha ( slogan ke? ah lantak ah) hehe dan aku x pernah serious kalau buat sesuatu prkerjaan. tp kalau aku dah tukar jd serious aku mmg serious gile.. aku x kan snym biar ko buat lwk thap maharaja lawak pon. tp maharaja lawak mmg x lawak pon eheh! eh? dah pkul 6.30 ! 1 jam lgi dah nk bukak puase! aku x smyg lg! blog pnye pasai nk perah otak buat ayat, tp ayat tetap low standard haha..k2 aku dah x de mase dah. nk solat plak.. k tataatuuutuuu ;) Aku tawakkal kepada Allah je keputusan aku. Taknak trlampau xcited dn xnak trlampau teruja.. takut aku bile ade perasaan mcm tuu eii *shivering


korg jgn pedulikan b. inggeris aku yg x beberapa nk btul tu
nnti aku adjust blik hehe ;)

Saturday, 4 August 2012

Salam Perkenalan..

Assalamualaikum

       First and foremost aku buat post ni utk perknalkan diri ;) Mein name ist Iffah. Ich lebe in Malaysia.Ich bin 15 Jahre alt. haha (konon je tu speaking jerman ececeh.;)..aku rase kan prmulaan blog ni mgkin agak kolot sbb mmg blur tahap x tau hape pon lg pasai blogging ni. drpd sgi fizikal blog aku pon korg tau kan, x de isi.. x mcm blog korg yg comel2 belake haha, nnti aku decorate la blik.. x tau nk belaja decorate dgn sape.. ok2 aku sambung, Hobi main badminton, main game (utk releasekan tension), pergi jalan-jalan ambil angin... ekeke. dr td lg aku gelak x tau knpe. ah biarlah yg aku tau mood aku skrg dlm keadaan bercelaru utk 2 bulan ni..aku ditimpa masalah yg agak serius iaitu pmr akan melanda dlm masa 2 bulan dr skrg dan aku? masih tercari2 bahan utk membina rumah yg kukuh biar x roboh kene langgar ke whirlwind tu! korg paham x mksd aku ni? whirlwind tu aku samakan dgn pmr. ahaha acane? cruel x aku? ngeh2! alaa korg x gelak ke? gelak laa skit.. skit je.. =.=' uish pnjg je pngnalan. ok time to be serious hehe. Cita-cita ade 2 nk jd arkitek ato pon usahawan! dulu ade cita2 nk jd pilot, mase tu still budk x tau lagi menahu pasai aurat2 ni, time tu mmg excited giler nk jd pilot. science mmg feveret la dlu.. haha pilot pnya pasal. padahal nk jd pilot tu bukan setakat science je. byk lg mtpljrn yg kene lulus...[byi cengkerik] k snyp! smpai situ je lah. nk continue mkn ..hehe.