Thursday, 4 January 2018

Selamat Tahun Baru 2018!

Assalamualaikum

Tahun baru orang kata azam baru. Betul ke? Azam aku sama je setiap tahun hehe. Selamat ulang tahun ke 7 kepada blog ni, tak sangka dah 7 tahun hehe.


tahun ni aku sambut tahun baru dengan final exams. Esok first paper tapi selamba je update blog haha. Lagi berbaki 11 hari sebelum habis semester 3. Dah nak masuk semester 4 pun. haha. Apapun semoga berjaya kepada aku dan sahabat-sahabat aku yang akan menduduki finals jugak. Juga kepada semua yang tengah bertungkus lumus final sekarang. Bitaufiq wannajah! 

Thursday, 28 December 2017

[Review] Star Wars : The Last Jedi & Jumanji : Welcome to the Jungle

Assalamualaikum gais :)

Dah lama tinggal blog since post yang terakhir. Rasanya dalam 6 bulan juga kot. Untuk menghidupkan balik blog ni yang rasanya memang dah nazak dah pon. My blog has no touches at all.
I nak review these 2 movies yang menjadi bualan ramai ni pada bulan ni. The Last Jedi and Jumanjiiiiii!

Have you gais seen it? These 2 were really worth the money! 

Untuk The Last Jedi I gave 10/10



Sejujurnya, I am not a star wars fanatic. But the last jedi deserved a big recognition from me! it was actually better than the force awakens since Luke Skywalker played a kinda major role in it. Then there were these Rey and Ren thing which people were kinda ship for but you know *whispering* it would not be called a movie if there was no shipping thing like this involved right? shhh* jadi sepanjang movie the last jedi ini dipaparkan, memang takde scene yang boleh buat u gais mengantuk unless you are not into star wars movie ;) fighting scenes banyak! the graphic, which u gais knew already, absolutely stunning. how they dominated your mind untuk terus berfikir how this, how that  haha. Don't worry I won't spoil to the detail. But the supreme leader deserved that! 
.
.
nahh ambik ni, this is the cutest thing in star wars viii

Anyway we have to keep waiting for another 2 years for Star Wars IX that would be released in 2019 the earliest. Sebab masih tergantung who's Rey's parents and Ren is still teguh with his dark side. I remember the day I finished watching the Force Awakens and counting days to watch the Last Jedi. The loop is happening again x)

Untuk Jumanji : Welcome to the Jungle I gave 10/10


One word, best! tapi lagi sejujurnya I only enjoyed the scene when they sucked into the game, hehe. the beginning in real world tu agak bosan. Mungkin bagi aku je kot. Tapi it was not that long to wait until the main characters bertukar jadi watak dalam game tu. movie dia memang dari awal sampai akhir mostly lawak memanjang. 

keempat-empat diberi kelebihan masing2 mengikut chars yang dipilih

dalam keempat-empat watak tu, dwayne johnson macam serius sikit, 3 yang lain tu memang lawak habis haha. tak rugi kalau beli tiket jumanji, lagi worth if you watch it in 3D. kalau jenis layan movie mmg kualiti penting la kan. :D jumanji ni lain sikit daripada jumanji yang tahun 1995 tu, ada orang kata better letak tajuk lain selain jumanji sebab concept dia dah lari. cuma boleh lihat kesamaan dia masa beginning dgn ending jelah. but totally absolutely worth your money . 


Thursday, 4 May 2017

Alhamdulillah. Ramadhan is coming soon!

Assalamualaikum
      Sejak dua menjak ni, nak update belog pon tak sempat. Nak kata busy tu busy la jugak siapkan assignments. Boleh dikatakan assignments sem ni agak tough berbanding sem lepas yg agak senang hihi. Tapi sebenarnya ada je masa nak update blog cuma perasaan malas tu terlebih sangat. Ni memalam buta ni tetiba pulak datang mood tu.

Sekarang kurang dalam sebulan lagi sebelum final dan final sem ni dalam bulan Ramadhan! Sebut bulan puasa ni Allah, sekejap je kan. Dah nak puasa dah. :D. Tak sabarnyaaa! hihi. 


Semoga tahun ni lebih baik berbanding tahun sebelum2 ni Aamiin
Tahun ni first la puasa di UPSI huhu. Semoga dipermudahkan. Pejam celik pejam celik dah nak habis dah pun semester 2. Dah nak masuk semester 3 dah pulak. Lagi berbaki 5 semester Allahu. Masa2. Teringat pulak, antara tanda2 kiamat adalah apabila masa ni berjalan dengan pantas :'(

Apapun, Ahlan Wasahlan ya Ramadhan. :D 
berjumpalah kita dalam 23 hari lagi in Sha Allah. 
jika Allah masih izinkan. huhu.